Grundskoleeleverna på Nicolaiskolan flyttar till Långbergskolan

Under en tid har F-6 skolan Västra skolan haft sina elever i årskurs 4-6 på Nicolaiskolan eftersom lokalerna i Västra skolan inte har räckt till. Lokalerna och skolgården på Nicolaiskolan har tidigare varit anpassade för högstadieverksamhet och därför är lösningen inte helt optimal ur en arbetsmiljösynpunkt för yngre barn.

Rektor Helena Eliasson har tidigare i år återlämnat arbetsmiljöansvaret för verksamheten på Nicolaiskolan till kommundirektören, på grund av ett antal olika problem med både inomhus- och utomhusmiljön. Efter samråd med skolledning och kommunfastigheter har därför kommundirektör Erik Carlgren tagit beslutet att göra en evakuering av Nicolaiskolan.
Eleverna i årskurserna 4-6 kommer istället att gå på Långbergsskolan med start höstterminen 2016. Långbergsskolan har lokaler som är lediga att ta emot dessa elever i. Eleverna kommer att gå på Långbergsskolan i minst två läsår, innan en hållbar lösning för Västra skolan kan presenteras.

Olika fördelning för klasserna
Eleverna i årskurs 5-6 som flyttas från Nicolaiskolan kommer att gå kvar enligt nuvarande klassfördelning, under förutsättning att elevunderlaget ser liknande ut. För elever i årskurs 4 kommer en lösning att skapas där eleverna mixas med nuvarande klasser på Långbergskolan. Erfarenheter från Nyköpings högstadium visar fördelarna med att blanda elever från olika områden. De nya lokalerna i Långbergsskolan är dessutom planerade utifrån ett utbyggt ämneslärarsystem enligt högstadiets modell.
Under tiden för denna evakueringslösning fortsätter Västra skolan som en F-3-skola. Eleverna i de årskurserna kommer inte att flyttas.

Målet är att åter samla Västra skolan som en F-6-skola
– Det finns både en politisk som verksamhetsmässig önskan om att åter samla hela Västra skolan på ett och samma ställe. Under våren 2016 ska vi utreda och planera för två huvudspår. Antingen ska hela Västra skolan lokaliseras till en renoverad Nicolaiskola eller så måste en ny lokal sökas för att inrymma hela Västra skolan F-6. Att som idag ha en delning lokalmässigt mellan år F-3 respektive 4-6  är ingen bra lösning för Västra skolan i längden, säger kommundirektör Erik Carlgren.

Enkät från Skolinspektionen. Gå in på www.skolinspektionen.se/skolenkaten

Inloggningskod Förskoleklass: GN7X73
Inloggningskod Årskurs 1-6:  LLFuFk                                 


Bra Jobbat på skoljoggen!

Vi sprang 1166 km tillsammans. 

Det är lika lång som till Österrikes huvudstad Wien. Skulle vi åka bil dit skulle det ta 18 timmar väljer vi tåget  tar det 1 dag och 2 tim. 

Men vi gjorde det tillsammans på 1 timme.


På onsdag förmiddag kl 0900-1000 är det dags för skoljoggen. Det är ett arrangemang som anordnas av skolor runt om i hela Sverige. Det går ut på att gå/jogga så många varv man orkar på en bana som är ca 1km. Klassen samlar poäng tillsammans. 

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2012-2016 är förmånstagaren SOS Barnbyar. Springslanten är 10 kr (bestämde vi på skolan) och lämnas till klassläraren.


Det finns kvarglömda kläder upplagda i korridoren utanför matsalen på Västra skolan. Kläderna tas bort måndagen 31 augusti.
Välkomna tillbaka!
Skolan börjar onsdagen den 19 augusti kl 8.10. Alla klasser (Fsk-6) samlas då på Västra skolans skolgård för en gemensam skolstart.

Studiedag torsdag den 23 april. Fritids öppet som vanligt.

Fredag den 15 maj är alla fritidsavdelningar på Västra skolan stängda på grund av personalfortbildning.
Under utvecklingssamtalen 23 och 24 mars serveras det fika.

På Väster i fritids köket kl 14.30-15.30 och i matsalen kl 15.30-18.30

På Nico kl 14.30-18.30 på andra våningen utanför aulan.
Information från vår nya matleverantör Sodexo.