Information till elever och vårdnadshavare.

Hej,

Från och med 17 februari kommer kommunens kostorganisation, Måltidsservice, att ta tillbaka måltidsverksamheten på Nyköpings förskolor och skolor.
Måltidsservice är Nyköpings kommuns organisation för tillagning av mat i förskola, skola och äldreomsorg. På uppdrag av kommunstyrelsen tog vi tillbaka äldreomsorgens matlagning i november 2018 och från januari 2019 har vi hand om måltider och måltidspersonalen på ett stort antal kommunala förskolor. Nu är det dags för resten av förskolorna och de kommunala skolorna.

Vad innebär det här rent praktiskt?
Du som vårdnadshavare behöver inte göra någonting, men vi vill med detta brev se till att du är informerad om förändringen. 

Förändringen innebär bland annat:
• Enheten Måltidsservice tar över personalen från Sodexo.
• Alla tillagningskök och mottagningskök på skolor samt mottagningskök på förskolor kommer att tillhöra Måltidsservice.
• Vid skolrestaurangerna kommer vi att sätta upp en Meny- och informationstavla där elever och skolpersonal får regelbunden information från oss. Varje vecka presenteras matsedeln på denna infotavla.
• Matsedlar finns på webben – skolmaten.se. Du kan också ladda ner appen ”Skolmaten” för Android och iOS.
• Nya menyer skapas med exempelvis säsongsanpassade råvaror. Vårt fokus är hållbarhet och Agenda 2030, där maten och måltiden har stor påverkan inom många områden.
• Menyerna utgår ifrån livsmedelsverkets måltidsmodell som innebär att den ska vara god, säker och näringsriktig, hållbar, trivsam och interagerad.
• Recept och menyer kommer att fortsätta utvecklas i matråd tillsammans med matgäster och kockar.

Mer information och frågor
Mer information finns på nykoping.se/skolmat.
För frågor angående den här förändringen och maten, hör av er till maltidsservice@nykoping.se.

Hälsningar,

Marianne Backrud Hagberg Verksamhetschef Måltidsservice