Schoolsoft

 https://nykoping.se/barn-och-utbildning/schoolsoft

Schoolsoft

Vi har bytt skolplattform inom grundskolan från Elevinfo (även kallat Edwise) och går över till Schoolsoft. På den här webbsidan får du som vårdnadshavare mer information om systemet.

All information on our webbsite nykoping.se can be translated into different languages. Please read instructions here. 

Grundskolan

Först ut att använda Schoolsoft är grundskolan, från förskoleklass upp till årskurs nio. 

Här hittar du länk till Schoolsoft samt instruktioner.

Vid starten är det viktigt att du kontrollerar dina uppgifter samt lägger in korrekt epost och mobilnummer.

Beskrivning SchoolSoft 

Schoolsoft är ett webbaserat system som gör informationsutbytet mellan lärare, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt.

Du som vårdnadshavare kan nu följa ditt barns utveckling och få tillgång till all information som berör er – dygnet runt. Du kommer att kunna nå Schoolsoft både via webben och via en app i telefonen. Elever och lärare når Schoolsoft via webben. Senare i år kommer även elever och lärare att kunna använda appen Schoolsoft. 

Schoolsoft kommer att ersätta flera av skolans kommunikationskanaler och samlar därmed flera funktioner på ett ställe. I Schoolsoft kan du bland annat:

  • Läsa och ta del av nyheter, kontaktinformation, veckobrev och annan information från skolan.
  • Se skolans kalender och ditt barns schema.
  • Anmäla frånvaro och se ditt barns närvarorapportering.
  • Ansöka om ledighet.
  • Se ditt barns planeringar, uppgifter, provschema och provresultat
  • Se ämnesmatriser, betyg, omdömen och individuella utvecklingsplaner, (IUP). 
  • Hantera tider för hämtning och lämning för fritidshem.


Vi har samlat vanliga frågor och svar om Schoolsoft på den här webbsidan. 

Mer om Schoolsoft 

Schoolsoft är ett system som gör att skolan blir öppnare och mer transparent då den visar mer information utåt, till vårdnadshavarna, än vad nuvarande system gör. Detta medför att vårdnadshavarna får mer insyn i verksamheten och barnets utveckling.

När Schoolsoft är implementerat i alla kommunala förskolor, grundskolor och gymnasium kommer vårdnadshavare ha information om alla sina barn samlat på ett ställe. Det blir också lättare för vårdnadshavaren när barnet går vidare från till exempel förskolan upp till grundskolan, eller från årskurs 6 till högstadiet. Förutsatt att barnet/eleven är kvar i den kommunala verksamheten. Dokumentationen följer med barnet genom alla stadier i sin utbildning, ända från förskolan upp till gymnasiet. Detta kommer att underlätta för alla berörda parter.

Schoolsoft ersätter fyra nuvarande system som division Barn Utbildning Kultur använder inom förskola, grundskola och gymnasium.